Preišči ta spletni dnevnik

sobota, 19. februar 2011

Za robom straniščne školjke

Ko sem včeraj za robom čistila na straniščno školjko, sem mislila na Nino. Dan prej sva klepetali na FB in si v šali obljubili, da bova mislili druga na drugo ter tekmovali, katera bo prej očistila sekret. Prešišala me je za več kot tri ure. Pa še bolna je bila. Vsaka ti čast, Nina.
Že ob pol desetih zjutraj sem morala svojim visokoletečim načrtom pristriči krila. Mali Antonie se ie odločil, da ne bo zaspal, dokler se ne bo dodobra ugnezdil v mojem naročju. Pa poskušajte ob takih pogojih posesati celo hišo, polikati dva pralna stroja perila, počistiti stranišče in kopalnico, pobrisati prah itd. Ampak za nagrado sem dobila nasmešek. Po izdatnem crkljanju sem dojenčka položila v voziček in mahnila sva jo v mesto po nakupih. Tam pa sem se popolnoma nepripravljena ujela v klasično potrošniško past: zadnje zimske razprodaje, do 70 odstotkov popusta! Pa še petek je bil, dan, ko si vsaka ženska misli, da si ima pravico nekaj kupiti, glede na to, da je ves teden garala doma in/ali v službi. In, o, madona, saj ni res, obleke znamke King Louie za polovično ceno!!! 'Na tvojem mestu bi jo kupila, ker ti je ko ulita in se ti zelo poda k očem, ' je rekla prodajalka in denarnica mi je kar sama od sebe švignila iz nahrbtnika. Zelena obleka, kaj kraljevske, naravnost carske znamke je bila moja. Za 45 evrov, tako rekoč zastonj.
Ta impulzivni nakup se mi bo obrestoval, kot se bo izkazalo v bližnji prihodnosti. Težava je le v tem, da sem še dobro uro iskala primerne najlonke. Tega se ne počenja v dojenčkovi družbi... To je treba početi s prijateljicami.  Šele pol dveh sem se priklatila domov, točno takrat, ko mora Antonie dobiti svojo naslednjo merico mlekca. Točno takrat, ko bi po mojih prvotnih namerah morala biti stranišče in kopalnica že očiščena in točno takrat, ko sem od Nine prejela sporočilo, da je sama že opravila. MATER!!! Jaz pa niti kosila še nisem.
Nenazadnji sta tudi naša kopalnica in stranišče sta bila včeraj počiščena. Z zamudo a s posebnim poudarkom na školjki. Temeljito drgnjenje, od zunanje k notranji strani, od manj k bolj umazanemu, z vrhuncem za robom:
- 'O, Nina, kaj pa ti tukaj?!'
- 'Tebe, starina, sem čakala!'  Najine misli so se srečale s triurnim zamikom. Na zelo neobičajnem mestu. Ves teden zapackanem in zabasanim z marsikaterimi strahospoštovanja vrednimi bakterijami, ob petkih popoldne pa za nekaj trenutkov sterilnem in bolj ali manj prijetno dišečem. Ravno pravšnjem, za neobičajno srečanje.
-'Lepo obleko si si kupila, boš pa morala kar precej shušati, glej, kako ti špeh visi nad pasom!'
-'Ja, ampak...'
-'Glej, da se mi naslednji teden naslikaš na aerobiki!'
V torek se bom torej pri vaditeljici Nini v mislih popolnoma razgonila. 
Dežela Mlinov na veter je sicer super, a je žal 1200 km oddaljena od mojih prijateljic. 
Nina, tale fotka pa je zate in za UNITED HOUSEWIVES FORCES.

1 komentar: