Preišči ta spletni dnevnik

sreda, 30. november 2016

Najbolj bedna mati na svetu

Pravijo, da imajo starši enega otroka vedno raje. Jaz se s tem ne strinjam. Je pa res, da se moram za to, da imam svojo hčerko enako rada kot svojega sina, trikrat bolj potruditi. Saj ne, da bi mi to v njenih očeh uspevalo. To mi redno subtilno daje na znanje, ko se na šolskem dvorišču dere, da sem najbolj bedna mati na svetu. Včasih me je je celo malo sram, verjetno se dejansko sramujem sama sebe, tako kot že leta. Začneš sam s sabo, sledi obdobje sramovanja lastnih staršev, nato pa, če imaš smolo, svojih otrok. Videti je, da sem z Willemom pokopala še tisto malo razumevanja, kar sem ga premogla.
'Moja mati me ne razume,' je javkala Jelka na dvorišču.
'Tehten razlog za ločitev,' sem razdražena bevsknila v veliko veselje neke mame, ki je takoj vskočila:
'Ah, Jelka, pa se k meni preseli, če tvoja mama ni dovolj dobra. Jaz imam prostor zate, ker bom njej oddala Micha.'
Ne Jelki ne Mischu se njen predlog ni zdel sprejemljiv. Škoda. Pa drugič.
Včasih me ima, da bi jo brcnila čez severnomorski kanal, da bi pristala v amsterdamski industrijski coni. Višek moje ljubezni je danes ta, da tega v resnici nisem storila. Materinstvo mi gre izvrstno od rok. Sicer pa dneva ne gre hvaliti pred nočjo.


8 komentarjev:

  1. :-) saj ni smešno, še posebej, ker sem se v teh tvojih besedah našla...in pol še poslušam tisto...ko sem bil jaz toliko star kot Matevž sem to in to... ja sej tak je njej nič ne rečeš pa laho dela kar hoče...in tako v krogu 3... nikoli ni prav...hb odraščajo no en je že odrasel :-)sam še zmeraj doma :-)

    OdgovoriIzbriši
  2. ...sem bila prehitra...drži se, je več pozitivnih stvari in saj veš, da v resnici ne mislijo tako :-)

    OdgovoriIzbriši
  3. S Patrikom imava konstantno love-hate odnos. Kadar so mati zraven, obvezno hate. Ko sva sama, pa sama ljubezen. Mora biti posredi moška zadeva, konflikt oče sin. Samo en samec je lahko vodja tropa. Eden bo moral oditi...ko pride čas.
    Ti imaš pa konflikt mati-hči. Ti je mogoče kaj podobna ?

    OdgovoriIzbriši
  4. hehe, kot da bi to pisala moja mama kakih 15 let nazaj. no, danes sem zelo vesela, da me ni zaganla tja cez kolpo. ker sem zdaj se kar ok hcerka. in komaj cakam (malo res, veliko ironije), da zacnem biti tudi jaz najbolj bedna mati. :) ker se mi nekako zdi, da bo z nama s tamalo potem vse tako 'kot mora biti'. lp k vam

    OdgovoriIzbriši
  5. Jaz sem tudi najbolj bedna mati na svetu, hehehe, videti je, da nisi sama na tem vrhu :))))

    OdgovoriIzbriši
  6. Ej, jaz sem najbolj grozna mama na svetu! 2x!! ne vem, zakaj, ampak po mojem ena taka faza mora bit. In je dokaz, da delaš ok (ne vem, to sem si zdaj zmislila, ampak se mi zdi, da že mora bit. ne?!)

    OdgovoriIzbriši
  7. No, mame (vsaj večina) se trudimo, da ne bi delale razlik med otroki, ampak je že tako, da ponavadi najmlajšega najbolj crkljamo in razvajamo. Starejši pa v jok in na drevo...

    OdgovoriIzbriši