Preišči ta spletni dnevnik

nedelja, 27. oktober 2013

Ko nona Anica odide

Ura še dve popoldan ni, meni pa se zdi, da je že čas za večerjo. Vsaj zmahana sem temu primerno. Za soboto sem vstala ob nečloveški šesti uri, na sekretu najmanj deset minut strmela v palce na nogah, da sem se predramila. S podstrehe je ropotanje sporočalo, da je pokonci tudi nona Anica. In da je slabo spala, tako kot jaz, sicer bi jo morala ob tem času prav temeljito buditi.
Pri Jelki v sobi prižgem luč. Rdečelaska zaspano zamomlja, naj grem stran. In se tudi spokam. V kuhinjo pripravljat zajtrk. Willem in Antonie prihlačata k mizi. Antonie je ves navdušen, ker se peljemo na Schiphol, na letališče, da bo videl letala ter da se bo seveda peljal v avtu. Nona Anica prinese svoji dve torbici, v kateri ji smuknem še dva sirčka za sestrično. Kovček je že nabito poln, predvsem čebulnic.
Čemerna sem, žalostna in na trnih. Vedno, kadar nona Anica odhaja.
Vsi zdomci imamo enake probleme. V tujini tujci, v Sloveniji turisti - z neprestanim občutkom da te nikjer ne jemljejo resno, dnevno kličemo ali skajpamo, čisto prevečkrat se poslavljamo, se bojujemo z občasnim akutnim domotožjem, na vse kriplje skušamo obdržati stike s prvotnimi prijatelji in pri tem nehote nemalokrat zabredemo v logistično godljo, v katero nas še globlje potisnejo občutki krivde. In velikokrat postopamo po letališčih. Starši in prijatelji so namreč vedno predaleč.
Na Schipholu smo prijavili nono Anico, njen modri kovček se je odpeljal po tekočem traku. In potem smo čakali in postopali pri okencu za asistenco: nona Anica je sicer korajžna in gibčna, ampak jo je vedno strah, da ne bo našla pravega izhoda. Nikoli ne vemo, kaj naj si ob teh trenutkih rečemo. Antonie in Jelka tekata in se prešerno smejita, jaz pa vsa živčna gledam, kdaj se bosta znašla pod kakšnim vozičkom oziroma kdaj bosta prekucnila kakšno prtljago posebnih dimenzij, kajti ta oddelek je tudi v bližini. Navsezadnje po nono Anico pride prijazen gospod in nam jo odpelje.
Vem, da bom še nekajkrat iz navade pogrnila mizo za pet ljudi, da bom naslednje jutro stisnila eno pomarančno preveč, da bom še desetkrat šla v podstrešno sobo samo zato, da še malo občutim njeno prisotnost, njeno posteljo pa bom verjetno pospravila šele tik preden bo spet prišla.

3 komentarji:

  1. Svojemu bivšemu ljubezenskemu partnerju sem naredil, da se vrne k ljubezni in mi zaupa bolj kot kdaj koli prej. Vse življenje si nisem mislil, da bi urok za ljubezensko začaranost lahko vrnil mojo bivšo ljubimko Majo, dokler me prijatelj ni predstavil pravega uroka, preden sem se obrnil na nekatere uroke, da bi mi pomagali, a vem, da bi mi lahko pomagali, nekateri so zahtevali več denarja, dokler Sledim preprostim navodilom iz velikega ljubezenskega uroka preko njegove osebne številke WhatsApp +12162022709 ali Viber +12066713285, lahko sem komuniciral in ga poklical ter dobil takojšnjo pomoč od njega, da bi obnovil ljubezen in srečo mojega zakona Drigbinovia. Vsakdo lahko še vedno dobi enako pomoč od njega danes povrniti izgubljeno ljubezen ali obnoviti prekinjeno razmerje in ločeni partner se lahko vrne v ljubezen je možno, ker mi deluje v roku 3 dni, moj bivši ljubimec me je poklical po telefonu, da se opravičim in trenutno živiva skupaj v ljubezni in sreče lahko dobite tudi na njegovo e-pošto na doctorigbinovia93@gmail.com Hvala Drigbinovia za njegove nadarjene moči hvala, ker ste si vzeli čas in prebrali moje pričevanje?

    OdgovoriIzbriši
  2. Ja, lahko se strinjam z dejstvom, da so nekateri tako imenovani uroki prevara, ker sem postala žrtev pred nekaj tedni, ker sem bila tako nestrpna, da bi vrnila svojega ljubljenega moža Antona, kako naj vem, da so nekateri uroki prevara je to, ko začnete komunicirati z njimi po e-pošti ali Whatssapu in ni dokazov, da je bilo vaše delo opravljeno tako, da ste vam pokazali fotografije preseka njihovega templja med postopkom ljubezenskega uroka ali prosili urok, da vam pove, kaj morate storiti doma, postopek ljubezenskega uroka, mora biti praktično recitirati zaprisežene molitve tudi v svojem osebnem prostem prostoru doma. Izvajalec ljubezenskih urokov Drigbinovia je resničen, saj vam bo povedal, kako sami naredite ljubezenski urok v vašem domačem zunanjem prostoru ponoči, ko vsi drugi spijo v vaši hiši, nato pa vam bo Drigbinovia dal navodila, kako naj deluje molitev z ljubezenskim urokom. sami, ne da bi motili ali zahtevali več denarja. Tako se ločite od lažnega ljubezenskega uroka in res dobrega delujočega ljubezenskega uroka. To odkrijem sam in mi deluje po nekaj molitvah v svoji hiši, Drigbinovia mi pove vse, kar je bilo treba narediti. Natančno sem sledila vsem njegovim navodilom in naslednja dva dni me je klical nekdanji mož Anton, ki se je vrnil k meni še isti teden, ko je bila opravljena molitev za ljubezenski urok. to je zelo res. Ob tej priložnosti sem priporočil kanal ljubezenskih urokov Drigbinovia vsem, ki iščejo pravega izvajalca ljubezenskih urokov, da bi nujno vrnili svojega nekdanjega ljubezenskega partnerja doctorigbinovia93@gmail.com WhatsApp na +12162022709 ali Viber +12066713285 hvala vsem za odhod čas za branje in želim vam vso srečo in srečo v vaši ljubezenski zvezi/porokah. Bog te blagoslovi.

    OdgovoriIzbriši