Preišči ta spletni dnevnik

sreda, 15. marec 2017

Kaj če...

Pomlad... Sonce je nič kaj sramežljivo grelo šolsko igrišče, kjer je po pouku vrvelo kot v mravljišču. Na klopci sem razstavila škatlice s sendviči, sadjem in zelenjavo; pravšnji dan je za kosilo na prostem. Otroci so razgrabili živež - ob sredah se nam vedno pridruži še Jelkina prijateljica - ter se porazgubili med igrali.
K meni je prisede oče Antoniejevega sošolca. Dandyjevska baretka na pobriti glavi, očala, pod njimi poreden nasmeh, oprijeta črna majica, kavbojke, nikjer mu ni konca, tipu. Meri gotovo več kot dva metra. Mila marička potička, pomislim, kakšen frajer je to. In v naslednjem hipu me prešine, da sem pravkar nekoga premerila s pogledom, ki se ne rima z žalujočo vdovo. In čisto brez vsakega občutka krivde sem pomislila tudi, kako prikladno, da je ločen.
Ni ravno pametno, da tole objavljam, ker obstaja realna možnost, da kdo od mojih nizozemskih znancev ali sorodnikov (ujujuj!!!!) vdre v slovensko kodo in vsaj približno dojame, kaj tukaj pisarim. Do konca življenja se lahko v javnosti pojavljam samo z vrečko na glavi.  Ampak v moji realnosti je ta objava walk on the wild side, življenje na robu. Višek vznemirjlivosti, ki ga je treba izkoristiti in zabeležiti, ker se bo jutro po tem, tako kot marsikatero,  najverjetneje začelo v solzah.
Tudi taki dnevi so, ko v meni nenadoma nekaj vzvalovi.

8 komentarjev:

  1. Se strinjam :-) Lepe trenutke je treba razpotegniti, da jim ni prehitro konca :-)

    (midva z možem sicer nisva preveč tečna glede privlačnih pripadnikov človeštva in se kdaj kar malce hihitava ob tovrstnih gledalnih izpadih - čeprav, moja trenutna fiksacija z Justinom Trudeaujem je vseeno malce ... nerodna.)

    OdgovoriIzbriši
  2. pogledat ni greh al neki :-)

    OdgovoriIzbriši
  3. Jaz pa mislim, da se boš počasi morala sprijazniti tudi s tem, da če greš s tem marička-potička atijem na kavo ali večerjo, tudi ni greh. In da to, da si vdova ni to, kar te definira.
    Je del tebe, ni pa to edino kar si, si tudi ženska, ki potrebuje bližino, objem, vonj po moškem. In čeprav to ni tvoja izbira, obstaja možnost in vsi držimo pesti, da boš nekoč (dokaj) kmalu našla še enega moškega ob katerem se boš počutila kot doma. <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hja, še nisem tako daleč. Zaenkrat bo ostalo pri kakšnem pogledu (izklučno iz moje strani, da ne bo pomote, ker tipa niti malo ne zanimam). Od kakšnega škandala na šolskem dvorišču je še zelo daleč. :D

      Izbriši
  4. No, tole mi je pa prav polepšalo jutro. :)

    OdgovoriIzbriši