Preišči ta spletni dnevnik

sreda, 29. marec 2017

Ni še čas

Zgodi se, da te čustva vržejo na finto. Ali pa sem kot ribnik, v katerega vržeš kamen, da malo vzvalovi, zatem se vodna gladina umiri. Spet sem tam, kjer sem bila. Zjutraj žalostna, zvečer zbita. Vmes pa kolikor toliko, odvisno od tega, koliko mi uspe obdržati ravnovesje.
S palcem sem neprestano tipala po notranji strani prstanca. Natanko pol dneva sem zdržala, nato sem si spet nadela prstan. Nekoč sem bila poročena. In srečna, ko sem se zjutraj zbujala ob partnerju, na katerega sem se lahko v vsakem trenutku zanesla. Ni mu bilo dano videti, kako mu otroka odraščata. V soboto bi mu bilo 51 let. Lep sončen dan je bil. Njegov oče se je skrušeno skušal držati pokonci, babica Van Kampen je ves čas pristavljala kavo, da se je zamotila.
Trden zakon je bil, ponosna sem bila, verjetno preveč srečna. Gledam, kako razpadajo druge zveze, hudo mi je, ker vem bolje kot nihče drug, kako je, ko se družina raztrešči. Nekateri po nekaj letih spoznajo, da vendarle niso za skupaj. Se zgodi. Verjetno sem toliko bolj otožna, ker vem, da sva z Willemom bila za skupaj. V dobrem in slabem. Zjutraj sem spet pomotoma posegla po njegovi nogavici, ki počiva na dnu košare s perilom, ki ga je treba zlikati. Imelo me je, da bi jo končno že vrgla stran, a sem jo vendarle vrgla nazaj v košaro. Tam ji je mesto.
Še vedno se muzam, ko pomislim na frajerskega atija. Moj čustveni vzgib je bil zabaven. Morda so bili hormončki. Večkrat ga vidim, kako frajersko pripelje svojega sinka v šolo. Tu pa tam kakšno frajersko spregovori z mano. Ah ja, tudi frajerji nenazadnje niso sposobni držati besede: v dobrem in slabem. Vsi imamo svoje šibke točke. Včasih se zalotim ob misli, da preziram ljudi, ki s svojim zakonom delajo ko svinja z mehom. Potem pa se zavem, da imam dovolj lastnih hib in preglavic. Aktivnejše se moram požvižgati na druge.

11 komentarjev:

  1. prstan <3
    in vse ob svojem casu.
    objem. u

    OdgovoriIzbriši
  2. hehe. točno to :)
    in če slučajno ne veš. vsakič ko bentim nad L in R štumfi mislim nate. na vaju.

    OdgovoriIzbriši
  3. ps. na vaju mislim na lep način. ker se najbrž ne bere tako v zgornjem komentarju - zdaj razmišljam.
    bentim zato, ker sta ponavadi dva R štumfa.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hihi, se že razumeva... ta njegov štumf.... tu pa tam mi pride pod roke. Če imam slab dan, se zjočem, če imamdobrega, se spominjam najinih pohodov. Falke. Temno modra L 42-43

      Izbriši
  4. Nadaljujem z branjem tvojega bloga in mi je hudo. Rada bi ti le rekla, tako kot Urška, vse ob svojem času - in ko bo čas, boš vedela.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvalanza te spodbudne besede, Nadja. Pa naj ti ne bo hudo. Resda sem imela veliko smolo, a naša družina je poznala tusi veliko srečo.

      Izbriši
  5. Ta zadnji stavek mi je všeč: "Aktivnejše se moram požvižgati na druge." Enkrat je nekje pisalo, da bi si moral človek napisati afirmacije in jih razobesiti po stanovanju. Na to nič ne dam, zdi se mi butasto. Ampak tale tvoj stavek bi napisala na papir in ga obesila na steno. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Haha, ampak če se pa zdaj zamisliva, kaj to konkretno pomeni. Namreč to, da zdaj ljudi, ki mi gredo na jetra, (pro)aktivno potrkam po ramenu in rečem: 'Pst, mimogrede, požvižgam se nate.'
      :D

      Izbriši
  6. To bi bilo res grdo, ampak kljub temu, včasih mislim, da smo malo preveč uvidevni do ljudi, na katere bi se morali požvižgati. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja, ravno včeraj sem spet grdo pogrnila na tem izpitu. Lessons are repeated untill they are learned,

      Izbriši