Preišči ta spletni dnevnik

petek, 14. november 2014

Nestrokovno razglabljanje

Danes sem si po sili razmer morala vzeti prosti dan, ker sta moja dva moška podlegla nekemu podrepnemu virusu.
In tako mi ostane nekaj časa, da pobrskam po novicah na spletu. Preletim eno izmed mnogih brezplodnih razprav o cepljenju in se pri tem spomnim, da je pred pol leta v 'biblijskem pasu' Dežele mlinov na veter nastalo kar nekaj manjših epidemij. Na tem predelu, ki se vleče od jugozahodne province Zeeland, prek Rotterdama in vse do severa, so naseljeni sila strogi protestanti, skrajno konservativni in srhljivo bogaboječi, saj ne le, da ne cepijo otrok, ponavadi niso niti zavarovani. Božja volja rules, OK!
Tako se že ves dan ubadam z naslednjim vprašanjem: mar nasprotniki cepljenja gobezdajo tja v tri dni, ko zatrjujejo, da je izkoreninjenje določenih nalezljivih bolezni posledica izboljšave higienskih razmer, ali pa so 'ta ojstri' kalvinisti preprosto večji prašiči od ostalih prebivalcev Dežele mlinov na veter?

7 komentarjev:

  1. Najbrž se gospoda kalvinisti tudi v tem primeru tolažijo z znano resnico, da Hell are other people?

    OdgovoriIzbriši
  2. Zivimo slabih 10min voznje od 'prestolnice' tega 'bible belta', Staphorsta.. Mnja, mesani obcutki so vsekakor. (se posebej, ker imamo malega otroka in drugega na poti.. )
    Me pa fascinirajo te gospe, ki so vedno lepo zapakirane v te 'nose' in zelo postirkane. Po moje njihova krila sama po sebi na siroko stojijo..

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Haha, hja, morda je to, da imajo v biblijskem pasu tudi čas za štirkanje, ne le za pranje in umivanje, neizpodbiten dokaz, da je argument v tekstu bullshit ;D

      Izbriši
  3. Se je higiena res tako zelo izboljšala? Čuden argument … So pa te razprave postale že malo bizarne, vsaj v Sloveniji, nehala spremljati zaradi ljubega duševnega miru.
    Pa če gremo še na osebno higieno: ko se peljem z vlakom, redko kdo kiha/kašlja v svoj rokav (pa govorim o odraslih).

    OdgovoriIzbriši